Statistikkerne er klare! Der bliver brugt mere tid på at se videoer online end nogensinde før. Og studier viser da også, at 65% af befolkningen lærer bedst visuelt, og at 90% af alt den information, der rammer hjernen, er visuelle indtryk. Derfor tror jeg heller ikke, det kommer som nogen overraskelse, at videoindhold performer bedre på de sociale medier end tekstbaserede opslag.

Dette gør dog også, at der er sket en eksplosion af videoindhold på diverse platforme fra virksomheder de seneste år. Derfor er det essentielt, at man finder en måde at skille sig ud på. Og det kan du gøre med animationsvideoer.

Vi kommer her med fem gode grunde til, hvorfor animationsvideoer er ’the way to go’.

1: Gør det komplekse let forståeligt

Animationsvideoer er perfekte til at gøre komplekse emner nemmere at forstå for modtageren. I en animationsverden kan alt nemlig lade sig gøre. Så hvis du har et komplekst produkt eller ydelse, som kan være svær at forklare for dine kunder, kan en animationsvideo helt sikkert gøre det for dig.

Ofte vil man gøre brug af en historie med karakterer og en fortælling. Det er både med til at forklare produktet i en sammenhæng, men det er også med til at fastholde interessen hos seerne. Klart og præcist indhold, der er nemt at forstå, forstærker engagementet fra modtagerne, samtidig med at det øger mængden af den information, de optager og husker.

2: De er sjove og underholdende

Animation tiltrækker opmærksomhed, fordi det er underholdende, kreativt og nostalgisk. Tænk på animerede børnefilm og tegnefilm – de kan formidle ret komplekse budskaber til børn, fordi det bliver gjort via en fortælleform, der kan simplificere svære koncepter. Det er samme strategi, man gør brug af med animationsvideoer i markedsføring.

Og netop fordi de fleste mennesker forbinder animation med noget så nostalgisk som tegnefilm, er der større chance for, at modtagerne tager notits af en animeret video og husker den. Studier viser, at nostalgi har en positiv indvirkning på modtagerens humør – og derfor er det også noget, de husker.

3: Animationsvideoer skiller dig ud fra mængden

Med den øgede mængde af videoindhold på diverse platforme, bliver det også sværere og sværere at skille sig ud, hvis man gerne vil være med på video-bølgen. Og samtidig er brugerne blevet bedre til at se igennem den ’white noise’, som reklamer skaber.

Og det er her, animationsvideoer kan skille sig ud. Animationer bliver ikke brugt i ligeså høj grad som markedsføringsværktøj, og derfor vil animerede videoer også skille sig ud fra mængden. Brugerne vil dermed i højere grad lægge mærke til animationerne end de traditionelle reklamevideoer.

4: Kan bruges til alle emner

Da man jo som sagt kan alt i et animationsunivers, kan man også formidle alle typer af virksomheder, alle produkter og alle emner. Om vi skal en tur i rummet, ind i laboratoriet eller ned under havets overflade, er det muligt med animationsvideoer.

Også formatet på videoen kan være lige som du ønsker. Det kan være en explainervideo eller præsentation, det kan være infografik eller det kan være en annoncering af en nyhed. Det er faktisk bare, fantasien der sætter grænser. Du skal bare være opmærksom på at tilpasse stilen og fortællingen til den målgruppe, du gerne vil ramme. Og selvom det kan være nemt at lade sig rive med af de ubegrænsede muligheder, så gælder det også om at begrænse sig, så budskabet står så tydeligt som muligt, når videoen er færdig med at spille.

5: Animationsvideoer er billige at producere

Udover alle fordelene i forhold til kompleksitet og muligheder, så er der også den helt basale fordel, at animerede videoer er billigere at producere i forhold til andre videotyper. Man slipper for optagedage med masser af udstyr, lokaler og medvirkende. Og så er man ikke afhængig af vejr, dagslys osv., når det skal produceres.

Hvis der også senere skulle komme ændringer i forhold til virksomheden eller produktet, er det billigere at ændre i en animationsvideo.

Vil du læse mere om, hvad vi tilbyder inden for animationer, kan du klikke lige her.