Annoncemålsætning på LinkedIn 2024

Annoncemålsætning på LinkedIn

LinkedIn kan være en fantastisk platform at annoncere på, og det er en af de mest brugte platforme, når det kommer til BtB-markedsføring. Og med de annonceringsværktøjer der er til rådighed, kan man målrette sine annoncer meget præcist, og ramme lige præcist den målgruppe man ønsker.

I dette blogindlæg zoomer vi ind på annoncemålsætningerne, så du kan vælge den helt rigtige til din næste annonce.

Hvorfor skal du vælge en annoncemålsætning på LinkedIn?

Der er flere overvejelser, du skal gøre dig, når du laver annoncering på LinkedIn. Én af de overvejelser er annoncemålsætningen. Den målsætning du vælger, vil have betydning, for de resultater du opnår med annoncen.

Her skal du bl.a. beslutte, om annoncen skal drive trafik, øge engagement eller skabe konverteringer. Og så skal det også passe med det indholdsformat, du bruger til annoncen. Der er nemlig forskel på, hvilke annoncemålsætninger der er bedst, alt efter om du vil annoncere med en film, stillbilleder eller en guide.

De syv målsætninger:

Der er syv annoncemålsætninger af vælge mellem, når du opretter en annonce på LinkedIn. Herunder præsenterer vi de forskellige valgmuligheder, så du forhåbentlig kan blive klogere på, hvilken én der passer bedst til dit budskab og din målsætning, næste gang du skal lave en annonce på LinkedIn.

Brandkendskab

Når du vælger ‘brandkendskab’ bliver din annonce vist til flest mulige personer. Denne annoncemålsætning kan du med fordel vælge, hvis du har et budskab, du gerne vil langt ud med. Den får ikke flyttet folk over på din virksomhedsside eller hjemmeside, men er rigtig god til at skabe brand awareness.

Webstedbesøg

Med målsætningen ‘webstedbesøg’ bliver dine annoncer vist til personer, der har størst sandsynlighed for at klikke på dit link. Denne annoncemålsætning er god til at skabe trafik til din hjemmeside eller en specifik landingpage. Opslag der egner sig godt til denne type målsætning er stillbilleder, karuseller og korte videoer.

Du rammer her et segment, som er længere nede i købstragten modsat ‘brandkendskab’, som er udelukkende awareness.

Engagement

‘Engagement’ har fokus på, som navnet også antyder, at skabe engagement på din annonce. Det er i form af likes, kommentarer, reaktioner og delinger. Men også til at øge antallet af følgere på din virksomhedsside.

Med denne annoncemålsætning kan du finde ud af, hvilke typer der engagerer sig i dit indhold. Altså hvem der rent faktisk finder dit indhold spændende og relevant. Det er dog en målsætning, der kan være svær at måle effekten af.

Videovisninger

Med ‘videovisninger’ som annoncemålsætning kan du udelukkende benytte video som kreativ til annoncen. Her vil annoncen blive vist til personer, som har størst sandsynlighed for at se mest muligt af videoen. Her vil der ofte komme stor rækkevidde på din annonce, imens der nok ikke kommer så mange kliks på linket.

Du skal bruge denne annoncemålsætning, hvis du ønsker at bruge en længere video, hvor målgruppen skal se mest muligt af den. Men hvis målet er at drive trafik ind til hjemmeside eller landingpage, er ‘webstedbesøg’ måske en bedre målsætning af vælge.

Leadgenerering

‘Leadgenerering’ har til formål at indsamle oplysninger om personer, der har interesse i din virksomhed, og som kan være interessante kundeemner. Annoncen indeholder en lead-formular, som automatisk bliver udfyld med brugernes LinkedIn-oplysninger, som du så kan indsamle og bruge til at kontakte dem. Du kan selv vælge, hvilke brugeroplysninger du vil indsamle – e-mail, jobtitel, virksomhedsnavn, branche, uddannelse eller anciennitet.

Her kan du med fordel lave en annonce, der skaber et incitament til at indesende lead-formularen. Det kan f.eks. være, at du laver en guide, en rapport eller et tilbud, som brugerne får tilsendt.

Webstedkonverteringer

‘Webstedkonverteringer’ bruges, når du vil skabe leads eller få brugere til at foretage specifikke handlinger på din hjemmeside. Men for at bruge denne annoncemålsætning skal du have opsat konverteringssporing med LinkedIns Insight Tag, så LinkedIn kan spore konverteringerne.

Det gode ved denne målsætning er, at du kan tracke specifikke hændelser på din hjemmeside. Ulempen er, at du ikke kan tracke, hvis ikke de besøgende har accepteret cookies.

Jobansøgere

Hvis du gerne vil have flere ansøgere til dine ledige stillinger, kan du bruge målsætningen ‘jobansøgere’. Med denne målsætning bliver annoncen vist til de personer med størst sandsynlighed for at se eller klikke på dit jobopslag. Dette kan især være relevant, hvis I kæmper med at få kvalificerede ansøgere til jeres ledige stillinger.

Skal vi hjælpe dig med din næste kampagne?