Native advertising er en helt særlig disciplin, der kræver en indsats, for at sikre det afkaster værdi. Hvis du går og er nysgerrig på native advertising, så er det vigtigt, du forstår det kræver noget – ikke kun af producenten, men også af kunden. Der kræves noget af alle parter involveret i samarbejdet omkring native advertising.

Vi har samlet 5 vigtige pointer fra vores ekspertpanel om hvad native advertising kræver:

1. Værktøjskassen skal være i orden

”Det kræver for det første, at du er en dygtig journalist, fordi du jo skal ud og samarbejde med nogle ofte store organisationer, som har en rigtig høj forventning til, at det du leverer, er meget bedre end det de selv kan levere. Du skal dælme kunne skrive, lave storytelling på video eller podcast … Man skal være en dygtig projektleder, fordi man ofte ikke bare får én historie, man skal lave. Man kan jo få et længerevarende samarbejde med en kunde, hvor man har adgang til flere dele af organisationen.”  

Stine Bjerre Herdel, Kreativ Chef, Børsen Creative

2. En god fortælling

”Den gode fortælling kan fastholde en læser og berige læseren eller seeren med noget, som de ikke vidste i forvejen. Og forhåbentlig en historie som hænger ved og som de husker.”

Anne Mejdal, Kommerciel Direktør, Step

3.  Det koster tid og kompetencer

“Jeg synes, når man ser på New York Times’ T Brand Studios arbejde, så er det jo rigtig, rigtig god fortællinger på et meget, meget højt niveau, de laver. Som jo er en fornøjelse at læse, og det kan man ikke lave på 5 minutter. Så det koster tid og kompetencer, hvis det skal laves ordentligt.”

Gerd Maria May Hertz, Head of Editorial Development, Jysk Fynske Medier

4. En god forretningsforståelse

”Du skal have en forretningsforståelse, for det kan godt være, du er en dygtig journalist, men det nytter ikke noget, hvis du går ud til kunden og siger, ”arh, det du siger dér, det har jeg ikke lyst til at skrive”. Du skal have en forståelse for, at når kunden gerne vil have du skriver det på den måde, så er det fordi det er det, de rent forretningsstrategisk gerne vil opnå.”

Stine Bjerre Herdel, Kreativ Chef, Børsen Creative

5. Et stærkt samarbejde

”Der skal være et stærkt samarbejde mellem branded, mediet og journalisten, som skal producere det.”

Gerd Maria May Hertz, Head of Editorial Development, Jysk Fynske Medier

 

Hvis du skulle være mere nysgerrig, så kan du se hele afsnittet med vores ekspertpanel: