Værktøjer til Sociale Medier

Værktøjer til sociale medier

Det findes mange værktøjer til Sociale Medier derude på internettet. Med disse værktøjer kan du få hjælp til bl.a. planlægning, indsigter og kreativeten. Vi kommer her med vores bud på, hvilke værktøjer der er de bedste, til at hjælpe dig med din SoMe-strategi. Både når det kommer til det praktiske med planlægning af opslag og analyser af dit indhold, men også i forhold til at få inputs til det kreative såsom opsætning, musik, skrifttyper osv.

Meta Business Suite

Instagram og Facebook hører begge under Meta-paraplyen. Og derfor kan du få overblik over begge platforme fra den gratis Meta Business Suite. Og har du flere Facebooksider eller Instagramprofiler, kan de alle tilføjes Meta Business Suite. 

En funktion som er værd at fremhæve er “planner,” hvor du kan planlægge opslag og stories, så de automatisk publiceres på et valgt tidspunkt. Hvis du er effektiv med din planlægning, kan du blive fri for at bruge tid på at poste så ofte, da der kan planlægges langt ud i fremtiden. Du kan for eksempel sætte en dag af til at producere content til flere uger frem.  

Med funktionen “insights” kan du få et indblik i dine seneste opslags aktivitet og performance. Du kan blandt andet se, hvor mange mennesker dine opslag er nået ud til, og hvor mange af dem, som har besøgt din profil. Derudover kan du se statistik over nye likes og følgere på dine profiler. Her får du altså et samlet overblik over hvordan dine opslag performer, og hvad der virker for dig eller din virksomhed. 

Creator Studio til Facebook eller Instagram

Hvis du har en mindre virksomhed, som kun bruger Facebook og Instagram til marketing, kan Creator Studio være et godt valg. Det tilbyder helt essentielle værktøjer til at styre dine profiler, alt imens den også er mere kreativt orienteret. Med Creator Studio har du for eksempel adgang til et royalty-fri lydbibliotek, du frit kan benytte til produktion af indhold. 

Creator Studio har lidt begrænsninger sammenlignet med Meta Business Suite. Creator Studio giver kun indblik i, hvordan dit indhold fra de seneste syv dage har klaret sig, og mens det er muligt i at planlægge opslag, kan du ikke planlægge stories. 

Hootsuite

Hvor de to ovennævnte muligheder kan rumme din Facebookside og Instagramprofil, kan Hootsuite hjælpe med stort set alle platforme; Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Youtube og Twitter. 

Hvis du er i tvivl om, hvilke sociale medier, der er relevante for din virksomhed, giver vi i dette indlæg et overblik over de største platforme. 

Hootsuite har mange af de samme egenskaber som Business Suite – og lidt mere til. For eksempel hjælper Hootsuites ‘planner’ med at foreslå de mest optimale tidspunkter at poste dine indlæg. De anbefalede tidspunkter er baseret på opslag fra de seneste 30 dage. Du kan både se dage og specifikke tidspunkter, hvor engagement har været særligt højt. 

Rent indholdsmæssigt tilbyder Hootsuite blandt andet et stockbillede-bibiliotek og redigeringsværktøjer, du kan bruge til indholdsproduktion. Derudover kan teammedlemmer kommunikere internt med Hootsuite. 

De første 30 dage hos Hootsuite er gratis. Herefter tilbyder de forskellige muligheder baseret på din virksomheds behov. Priser ligger mellem €49 og €669. 

Canva 

I den mere kreative ende ligger værktøjet Canva. Med Canva får du et hav af skabeloner til fri afbenyttelse, hvad end du har brug for en pæn graf eller et flot Instagram-opslag. Har du brug for tryksager, kan Canva også bruges her. Det er simpelthen et fantastisk værktøj til opsætning af opslag tilpasset forskellige platforme. Og så er det nemt at bruge. Du behøver ikke nogen IT-grad for at kunne lave flotte opsætninger eller bevægelige opslag. 

Farver, skrifttyper og billeder kan nemt tilpasses i diverse skabeloner, så de matcher din virksomheds identitet og farver. Og opgraderer du til Canva Pro, får du adgang til endnu flere skabeloner og features. Samtidig kan du importere din virksomheds logo, så det altid ligger klar til nye opslag. 

 

Lyder planlægning og indholdsproduktion lidt uoverskueligt, og vil du bare koncentrere dig om din virksomhed? Så kan du trygt overlade de sociale medier til vores SoMe-manager