Videotendenser i 2023

Videotendenser i 2023

Er du nysgerrig på videotendenser i 2023?

Du tænker måske, om video overhovedet er relevant for dig og din virksomhed! Video er relevant for alle slags virksomheder – og det er både om I er BTB og BTC. Der vil stort set altid være et publikum til din video, du skal bare sørge for at have målgruppen for øje, når du vælger form, udtryk og platform.

Overskriften for video i 2023 må være, at flere små velproducerede videoer ofte vinder over én stor og dyr reklamefilm.

For det er ikke noget nyt, at sociale medier fylder meget i forhold til videomarkedsføring. Og her konkurrerer man med mange andre virksomheder om brugernes opmærksomhed. Så det er vigtigt at blive ved med at eksponere sig overfor sine følgere og kunder med godt og relevant indhold, så man bliver i deres bevidsthed.

Alt dette vil vi uddybe i dette skriv om videoåret 2023!

Reels

Et format som vinder frem i disse år, er ’reels’. Reels er video i højformat også kaldet 9:16, så det er tilpasset skærmen på din telefon, og så kan de være mellem 15 – 90 sekunder. Et format der primært startede på TikTok, men som især har vundet indpas på både Instagram og Facebook. Og det er især godt til at opbygge en fast følgerbase på de sociale medier, og dermed også få mere loyale følgere og kunder. Brugerne er nemlig mere engagerede når det kommer til Reels, og ser oftere videoerne med lyd, hvilket er en kæmpe fordel. Dette format er rigtig godt til at vise produkter frem eller at underholde.

Fordelen ved Reels er også at man f.eks. på Instagram direkte i appen kan klippe, tilføje musik og lyd, og derefter dele dem på platformen. Og derfor er det også et format der er ret nemt at kaste sig over.

Information og personlighed

Hvis vi ser lidt på indholdet og formen af videoer i 2023, så er der især kommet fokus på formidling af information. Og her kan det f.eks. være formater som explainere, webinarer, FAQ-videoer osv. som ikke nødvendigvis indeholder den klassiske historiefortælling, men som er med til at formidle komplekse emner eller produkter.

Fordi vi er i en tid, hvor virksomheder kan opleve mange forskellige udfordringer, er denne slags videoer med til at imødekomme de mange spørgsmål, der kan være fra kunder eller samarbejdspartnere, og dermed forbedre kunderejsen og afhjælpe det tryk, der kan være på telefonerne eller i indbakken.

Vi kommer derfor til i år at se flere og flere virksomheder, som skaber de her universer på deres hjemmesider og andre platforme med forskellige explainer videoer eller FAQ’er, som er med til at afhjælpe de problemer, som deres kunder eller de selv står overfor. Og her er det en kæmpe fordel for dit brand, hvis du har en gennemgående stil i videoer og grafik, som spiller sammen med det øvrige visuelle udtryk.

Et eksempel kan være denne animation fra Energi Fyn, som oplevede mange opkald til deres kundeservice, med spørgsmål omkring elregninger. Og med denne animation, gjorde de det lettere for kunderne at finde og forstå informationen på deres hjemmeside.

Energi Fyn

MEN…

Der er også stadig brug for at formidle virksomhedernes personlige historier og skabe ’Brand Awarenes’. Den personlige og menneskelige fortælling omkring en virksomhed og et brand er mere og mere i fokus, når kunder skal vælge en virksomhed. Det er klassikeren med at ’mennesker handler med mennesker’. Og netop her er videoformatet bare rigtig godt til at formidle de her menneskelige sider og værdier af en virksomhed og sætte ansigt på de mennesker der arbejder i og driver virksomheden.

Hos Taasinge Elementer har man her fundet den personlige fortælling hos deres adm. direktør, der viser de værdier de arbejder for hver dag.

Taasinge Elementer

Hyppighed og kvalitet

At forblive i forbrugernes bevidsthed er ikke altid nemt. De bliver udsat for indtryk hele tiden på de sociale medier, i radioen og i fjernsynet. Der er mange om buddet, og især på sociale medier bliver konkurrencen tydelig. Så derfor er det (stadig) vigtigt i 2023 at have en strategi, hvis man vil lykkes med sin videomarkedsføring på de forskellige platforme.

Den ene ting er hyppigheden og frekvensen af dine videoer. Som sagt tidligere, så er tendensen at flere små og kortere videoer vinder over én stor og lang video. Et alternativ kan også være at have én lang film, som også bliver lavet i flere kortere versioner, som så kan spredes ud over en tidsperiode. På den måde skaber du noget kontinuerlighed i din markedsføring, og et incitament til at blive ved med at følge dig og din virksomhed.

Men også kvaliteten af videoer er vigtig – både i forhold til det visuelle udtryk, som kan være med til at skille dig ud fra mængden. Brugerne skal gerne gide at bruge deres tid på at se videoerne, så derfor skal de også være lavet ordenligt. Der er jo ingen, der gider se en video med dårlig lyd eller et billede der ryster. Men også det indholdsmæssige er vigtigt at overveje. Hvem er målgruppen, og hvad vil man med videoen. Skal den oplyse, underholde, rekruttere eller sælge? Og vigtigt er også, hvilken platform videoen skal ses på. Alle disse overvejelser er med til at definere hvilken slags video, der er den mest optimale for lige netop dig og din virksomhed.

Så…

…hvis videotendenserne i 2023 skal opsummeres med én sætning, kunne det være:

Flotte videoer med begavet indhold i større mængder og til det rigtige publikum, i den rigtige kontekst. 

Med disse elementer, er du godt klædt på, til at kunne lykkes med din videomarkedsføring i 2023.

Kunne du tænke dig sparring til din næste videoproduktion eller strategi? Så tag fat i os, eller læs mere om hvad vi tilbyder indenfor videoproduktion her.